Groeicijfers voor STIHL

BREDA – De omzet van de STIHL groep steeg in de periode van januari tot augustus 2017 met 11,9 procent tot 2,7 miljard euro. Bij onveranderde wisselkoersen zou de groei 10,7 procent bedragen hebben.

“Met deze groei van meer dan 10 procent schakelen we resoluut naar een hogere versnelling. Vooral bij de accuproducten realiseerden we een uitzonderlijke sterke stijging van de omzet”, verklaarde Bertram Kandziora, voorzitter van de raad van bestuur van STIHL, tijdens een persconferentie in Waiblingen.

Daarbij beklemtoonde hij dat het bedrijf op technologisch vlak de leiderspositie nog wil verstevigen. STIHL houdt zich niet alleen intensief bezig met onderzoek en ontwikkeling op het vlak van de accutechnologie en de ‘Connected Products’, maar wil ook bij benzineproducten nieuwe maatstaven invoeren. “Momenteel werken we aan de eerste kettingzaag ter wereld met een elektronisch gestuurde brandstofinjectie”, kondigde de voorzitter van de raad van bestuur aan (zie ook elders in deze krant). Andere noviteiten van de groep zijn de doorslijpmachine STIHL TS 440 met een ingebouwde QuickStop rem voor de doorslijpschijf en het VIKING iMow TeaM van intelligent verbonden robotmaaiers.

www.stihl.nlSt