Kettingzaag met elektronisch gestuurde brandstofinjectie

BREDA/PUURS – STIHL presenteert de MS 500i, een kettingzaag met elektronisch gestuurde brandstofinjectie. Wolfgang Zahn, directeur onderzoek: “Hiermee voert STIHL een volledig nieuwe techniek in op het vlak van de benzinekettingzagen.”
Tijdens een perspresentatie onlangs stond onder andere een bezoek aan het ontwikkelingscentrum van het bedrijf in Waiblingen op het programma. Zahn stelde daar een zo goed als productierijp prototype van de MS 500i voor. De ‘i’ in de productnaam staat voor ‘injectie’

“De MS 500i onderscheidt zich door een hoog vermogen bij een in verhouding laag gewicht, door een eenvoudige bediening en door een bijzonder grote onderhoudsvriendelijkheid,” aldus Zahn. Op de testbank werd nog eens duidelijk welke voordelen deze nieuwe STIHL-technologie biedt. Opvallend zijn onder andere de acceleratie, het arbeidscomfort en het vereenvoudigde onderhoud dankzij het geheugen voor eventuele storingsmeldingen in de regeleenheid. De motor heeft geen carburator nodig. De brandstof wordt met een sensor gedoseerd, zodat het mengsel bij de start onmiddellijk aan de omgevingsomstandigheden aangepast wordt.

“Het nieuwe vlaggenschip in ons assortiment kettingzagen heeft een ongelooflijke dynamiek. De zaagketting accelereert in slechts 0,25 seconden van 0 tot 100 kilometer per uur. Met andere woorden: deze machine belooft heel wat plezier.”
Dankzij de lichtgewichtconstructie valt de MS 500i bovendien op met een vermogensgewicht van minder dan 1,3 kg/kW. “De elektronische injectie is de nieuwste mijlpaal in meer dan 90 jaar ontwikkeling van kettingzagen door STIHL”, besluit Zahn.

Nadere informatie:
Stihl
Telefoon: 088 – 73 03 900
www.stihl.nl.