Velkop voor bomendienst

De GMT050 velkop kan aan een normale autolaadkraan gemonteerd worden en is volgens de leverancier ideaal om bomen in de stad weg te halen met minimale impact voor de woonomgeving.

VRAGENDER –Gierkink Machine Techniek heeft een nieuwe velkop ontwikkeld speciaal voor de bomendienst. Een velkop is een houtgrijper met zaagfunctie en een kantelbaar frame om ook staande bomen te kunnen zagen tot een maximale veldiameter van 50 centimeter.

De GMT050 velkop kan aan een normale autolaadkraan gemonteerd worden en is volgens de leverancier ideaal om bomen in de stad weg te halen met minimale impact voor de woonomgeving. Dit komt omdat de velkop gemonteerd is aan de laadkraan van de containervrachtwagen, die toch al in de straat moet komen om het hout op te halen. Zo wordt inzet van een hoogwerker of mobiele kraan overbodig.
De vrachtwagen wordt direct naast de om te zagen boom geparkeerd en de velkop kan dan vanuit de boomkroon stukken hout uitzagen, die direct in de container geladen worden, zonder dat het hout eerst de grond raakt. Zo wordt stuksgewijs de boom kleiner gezaagd totdat er een kale stam overblijft. Deze wordt dan door de velkop boven vastgehouden en door een man met de motorzaag losgezaagd, waarna ook de boomstam zonder valschade direct in de container wordt geladen.

Het innovatieve aan de GMT050 is dat deze zonder extra leidingen of besturing aan de grijperfunctie van de kraan kan worden gemonteerd. De velkop GMT050 is ook uitsluitend als grijper inzetbaar, zodat de afgezaagde stukken hout ook gelost kunnen worden. Gierkink Machine Techniek wijst erop dat deze nieuwe werkmethode de overlast tot een minimum beperkt en grote besparingsmogelijkheden biedt op de inzet van materieel en personeel.

Nadere informatie:
Gierkink Machine Techniek
Telefoon: 0544 – 37 03 15
www.gmt-equipment.com

DELEN