Parenco Hout en Van den Nagel Groep samen verder

De beide ondernemingen zijn uitstekend in staat om de gehele keten, van bosonderhoud tot en met industriële toepassingen van hout, te bedienen.

DUIVEN/ELSPEET – Parenco Hout en de Van den Nagel Groep hebben hun activiteiten samengevoegd om daarmee hun marktpositie te verstevigen. De alliantie zorgt voor een sterke positie in de markt op het gebied van handel in lokale grondstoffen tot en met toepassingen in de houtverwerkende industrie. De twee bedrijven focussen ook op verdere verduurzaming en professionalisering in de keten. De eerste concrete stap is de vorming van één centraal management om leiding te geven aan beide ondernemingen.

Van den Nagel Groep uit Elspeet staat al meer dan 30 jaar bekend als specialist in bosbouw (met het bijbehorende equipment). Parenco Hout vormt de schakel tussen boseigenaren, bosbeheerders en de houtverwerkende industrie. De activiteiten van beide ondernemingen sluiten naadloos op elkaar aan: gezamenlijk zijn zij uitstekend in staat om de gehele keten, van bosonderhoud tot en met industriële toepassingen van hout, te bedienen.

Lokale grondstoffen en houtindustrie

Beide ondernemers kunnen het goed met elkaar vinden. Rene Buwalda CEO van Primco, waartoe Parenco Hout behoort, licht toe: “De positie die we gezamenlijk in de markt innemen is erg sterk. Daardoor hebben we in één keer het aanbod verbreed. Samen vormen we de speler als het gaat om de markt te voorzien van de handel in lokale grondstoffen tot en met de toepassingen in de houtverwerkende industrie. Bovendien zijn we gezamenlijk veel beter in staat om de verdere verduurzaming en professionalisering in de keten voort te zetten.”

Groeiende houtindustrie

Bram van den Nagel, naamgever van de Van den Nagel Groep, voegt daaraan toe: “De toekomst voor de houtindustrie zal de komende jaren alleen maar groter en groter worden door de vraag naar hout in de bouw. De enige manier om de continuïteit en groei daarin zeker te stellen, is om dit op een steeds meer verantwoorde en duurzame manier uit te voeren. We zijn bijzonder blij om dit samen met Parenco Hout te gaan doen en we kijken dan ook uit naar deze intensivering van de samenwerking.”
Parenco Hout vestigt zich vanaf januari 2021 in het net opgeleverde hoofdkantoor van Primco in het Gelderse Duiven. Hier gaat het centrale management zich ook vestigen, dat de integratie van de twee bedrijven als een kerntaak krijgt. Het nieuwe management laat zich adviseren door Gert Hop, een ervaren man uit de houtwereld die een sterke visie heeft op nieuwe ontwikkelingen in de houtmarkt.

DELEN