Husqvarna introduceert nieuwe generatie kettingzagen

De nieuwe 70cc kettingzaag van Husqvarna biedt 12 procent meer zaagcapaciteit, meer vermogen per kilogram, 20 procent betere koelcapaciteit en sterkere luchtfiltering.

ALMERE – Husqvarna presenteert de naar eigen zeggen ‘krachtigste 70cc kettingzaag ooit’. De nieuwe kettingzaag 572 XP is vanaf begin 2018 verkrijgbaar en is het topmodel van de nieuwe generatie kettingzagen met benzinemotor.

De nieuwe standaard van de Zweedse producent wordt gevormd door 12 procent meer zaagcapaciteit, meer vermogen per kilogram, 20 procent betere koelcapaciteit en sterkere luchtfiltering in vergelijking met bestaande modellen. “In combinatie met het vernieuwde AutoTune-systeem en de innovatieve X-cut zaagketting zijn de prestaties van de nieuwe kettingzagen ongeëvenaard. Ook onder natte omstandigheden, op verschillende hoogtes en in alle klimaatzones”, aldus een woordvoerder van Husqvarna.

Meer zaagcapaciteit

Zelfs bij het gebruik van lange zaagbladen behaalt de Husqvarna 572 XP 12 procent meer zaagcapaciteit dankzij meer vermogen en betere koeling. Het maximale toerental van de nieuw ontwikkelde motor is hoger ten opzichte van de vorige generatie kettingzagen. De motor reageert bovendien sneller wanneer het toerental wordt opgevoerd of verlaagd. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat een boomstam sneller van takken kan worden ontdaan.

Meer vermogen

Het slimme ontwerp van onder meer de krukas en de geluidsdemper alsmede een betere gewichtsverdeling in de machine resulteert tot een optimaal vermogen per kilogram. Het totale gewicht is 6,6 kilo met een vermogen van 4,3 kW. “De nieuwe 572 XP heeft een 20 procent grotere koelcapaciteit onder meer dankzij een innovatief hitteschild en een geoptimaliseerde luchtstroom. Het zogenoemde ‘soft cut out’-systeem vermindert de inwendige druk in het motorblok zodat het over zijn toeren draaien voorkomen wordt. De nieuwe motor zorgt voor meer vermogen, betere prestaties en een langere levensduur”, aldus de woordvoerder.

www.husqvarna.nl

DELEN