Fossielvrije dieselbrandstoffen

GVG Oliehandel heeft een serie nieuwe dieselbrandstoffen ontwikkeld, die de lokale emissies reduceren en voor minder roetafzetting in de machine zorgen.

NIJMEGEN – Schoner werken met dieselmachines kan met de nieuwe dieselbrandstoffen van GVG Oliehandel. Het gebruik van deze lang houdbare dieselbrandstoffen is volgens de leverancier beter voor mens en milieu omdat het lokale emissies reduceert, daarnaast zorgt het voor onder andere minder roetafzetting in de machine. De brandstoffen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en, afhankelijk van de soort, volledig of deels fossielvrij.

De nieuwe dieselbrandstoffen reduceren lokale emissies omdat ze minder schadelijke stoffen bevatten zoals aromaten, olefinen en zwavel. “Afhankelijk van het type motor en de belasting kan meer dan een derde van deze schadelijke uitstoot gereduceerd worden ten opzichte van het gebruik van gewone pompdiesel. Dat is niet alleen een stuk beter voor de gezondheid van de gebruiker, maar ook voor de gezondheid van de mensen in de omgeving en het milieu”, aldus GVG Oliehandel.

“Ook de machine zelf heeft baat bij het gebruik van een schonere dieselbrandstof. Door de zuivere verbranding blijven kleppen, injectoren en zuigers schoon. Dit komt niet alleen de prestaties van de motor ten goede maar het zorgt ook voor minder onderhoud, storingen en slijtage, wat de levensduur van de motor verlengt. Bovendien zijn de dieselbrandstoffen jarenlang houdbaar. Dat maakt de startbetrouwbaarheid een stuk groter bij machines die alleen periodiek gebruikt worden”, meldt GVG.

Nadere informatie:
www.gvgoliehandel.nl
www.agealube.nl
www.aspend.nl

DELEN