Elektrische chipper

Met de nieuwe elektrische chipper neemt Hissink een voorschot op strengere regelgeving.

OEKEN – Mechanisatiebedrijf Hissink presenteert een nieuwe elektrisch aangestuurde chipper. De groene, emissievrije machine, merk Linddana, is onder andere te zien op de Groene Sector Vakbeurs in Evenementenhal Hardenberg van 15 tot en met 17 januari.

De chipper is uitgerust met een krachtige 96V Li-ion battery pack. Naast alle groene voordelen, zoals minder CO2-uitstoot en minder energieverbruik, produceert de nieuwe mobiele chipper TP175 ook nog een aanmerkelijk minder geluid. De chipper verwerkt hout met diktes tot 175 millimeter en produceert zes kubieke meter houtsnippers per uur.
Per 1 januari heeft de EU de regelgeving ten aanzien van uitstoot van dieselmotoren aangescherpt. Het betekent dat dieselmotoren, die teveel uitstoot produceren uitgerust moeten zijn met een speciaal filter. Uiteraard geldt dat niet voor de nieuwe elektrische chipper, maar de aangescherpte regelgeving kan wel een mooie aanleiding zijn om over te gaan naar deze elektrische chipper.

De nieuwe chipper weegt minder dan 750 kilo. Het betekent dat de chipper vervoerd kan worden op een aanhanger, zonder dat daar een speciaal rijbewijs voor nodig is.

Nadere informatie:
Hissink
Telefoon: 0575 – 476 555
www.hissink-oeken.nl

DELEN