Efficiënt machineparkbeheer

De Smart Connector registreert de bedrijfsuren en verzendt die via de smartphone of tablet van de gebruiker naar de Stihl Cloud; de centrale gegevensopslag.

BREDA – Dankzij de systeemoplossing STIHL connected kunnen professionele gebruikers van zowel gemeentelijke diensten als bedrijven in de tuin- of landschapsaanleg hun machineparken en werkopdrachten digitaal beheren.

Het belangrijkste element is de Stihl Smart Connector. Dit is een compacte sensor die op de machine wordt gemonteerd. De Smart Connector registreert de bedrijfsuren en verzendt die via de smartphone of tablet van de gebruiker naar de Stihl Cloud; de centrale gegevensopslag. Ook de geolocatie kan eventueel overgedragen worden. De gebruikers ontvangen deze gegevens en kunnen ze evalueren via het Stihl connect pro portaal. Ze krijgen een gedetailleerd overzicht van de status van hun machines, en belangrijke gegevens over hun werkopdrachten zoals het type en de duur van het gebruik. Zo kunnen ze hun machinepark exact coördineren om hun dagelijkse werkprocessen te optimaliseren, en uitvaltijden te minimaliseren. Bovendien biedt het systeem informatie over aankomende onderhoudsbeurten. De gebruikers kunnen dan rechtstreeks een onderhoudsafspraak maken met hun gespecialiseerde Stihl dealer, en de gegevens van de betreffende machine doorsturen. Op deze manier kan de dealer het werk vooraf plannen en de nodige reserveonderdelen bestellen. Dit verkort de servicetijden en zo is de machine weer snel klaar voor gebruik.

Nadere informatie:
Stihl
Telefoon: 088 – 73 03 900
www.stihl.nl

DELEN