Jubileumfeest 25 jaar GMT Equipment

VRAGENDER – Gierkink Machine Techniek (GMT) werd in 1998 door Michel Gierkink opgericht. Het bedrijf uit Vragender, dat zich aanvankelijk bezighield met het onderhouden en verkopen van bosbouwmachines, heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in de boomverzorging en bosbouw.

Doorslaggevend was de GMT035 velkop, een houtgrijper met zaagfunctie en hydraulische aansturing, die in 2010 op de markt kwam. Deze gepatenteerde velkop met dubbele hydrauliekaansluiting was een revolutionaire ontwikkeling voor de boomverzorging en bosbouw. Daarnaast werd in 2020 het gepatenteerde TTC-systeem (Total Tree Control System) geïntroduceerd. Met het TTC-systeem kunnen de til-cilinder van de velgrijper én alle bewegingsrichtingen in de cardanische ophanging worden gefixeerd, waardoor de boomdelen na het zagen in een vaste positie verwijderd kunnen worden.

Op zaterdag 1 juli staat ook de opening van de nieuwe productiefaciliteit op het programma.
Op zaterdag 1 juli staat ook de opening van de nieuwe productiefaciliteit op het programma.

GMT Equipment is tegenwoordig gespecialiseerd in de productie en wereldwijde distributie van de geelzwarte velkoppen, ook wel Gierkink velkoppen genoemd. Dankzij deze velkoppen kunnen met één enkele machine en weinig mankracht bomen worden gekapt, verwijderd en afgevoerd.

De GMT velkoppen zijn zonder technische aanpassingen op ieder kraanvoertuig te monteren en leveren ter plekke enorm veel tijdwinst op. Zij zijn onmisbaar voor het veilig en effectief vellen van bomen.

Zaterdag 1 juli van 10.00 tot 16.00 uur viert GMT Equipment haar 25-jarig bestaan en de opening van de nieuwe productiefaciliteit. Op het programma staan demonstraties, tips & tricks, persoonlijk advies en staan alle mogelijke voertuigcombinaties met de GMT velgrijper opgesteld. Een houtuitrijwagen, mobiele kraan, roterende verreiker, bosbouwtrekker, autolaadkraan en nog veel meer. Klanten, gebruikers van de GMT velgrijper en andere geïnteresseerden uit de praktijk zijn van harte welkom. Aanmelden voor deze dag is mogelijk via de website www.gmt-equipment.com.