Cursus Voedselbosontwerp

ARNHEM – Natuur en Milieu Gelderland organiseert een cursus Voedselbosontwerp, in samenwerking met Stichting Agro Ecologie Gelderland en Circle Ecology. In acht vrijdagen, van mei tot oktober 2021, komen de deelnemers tot een eigen ontwerp. Inschrijven kan tot 25 april.

De cursusdagen worden gehouden op diverse bestaande voedsellocaties. Op het programma staan de ecologische functies van een voedselbos en praktische informatie over bijvoorbeeld beleid en regelgeving, kosten en opbrengsten en beheer. Gedurende de cursus komen de diverse stappen van een ontwerp aan bod, zodat deelnemers tot helder doordachte keuzes voor hun ontwerp komen.

De cursus is bedoeld voor gemotiveerde particulieren, buurtinitiatieven, landgoederen of boeren die 0,5 tot 5 hectare grond in Gelderland tot hun beschikking hebben waar zij een voedselbos op willen starten. De deelnemers richten zich op een voedselbos dat is gericht op zelfvoorziening, zorg, recreatie en/of educatie. Voor projecten die primair gericht zijn op commerciële agrarische productie is deze cursus minder geschikt.
Op acht vrijdagen krijgen de cursisten les van aansprekende voedselbos-pioniers en -experts, zoals Wouter van Eck van voedselbos Ketelbroek, Malika Ciermans van Circle Ecology en Fransjan de Waard van Eetbaar Landschap.

De dat: 28 mei, 11 juni, 2 juli, 9 juli, 10 september, 24 september, 8 oktober en 29 oktober. De cursusdagen duren van 10 tot 16.30 uur. De kosten : 400 euro.

Nadere informatie:
Natuur en Milieu Gelderland
www.natuurenmilieugelderland.nl

DELEN