Cursus Bodembiologie bij Bosbeheer

MAARN – De bodem is de basis. Ook voor het bos. Maar wat weet een gemiddelde beheerder over bodemprocessen (mineralenbalans, bodemleven) en hun invloed op het bos? De cursus Bodembiologie bij bosbeheer biedt inzicht in het bodemleven van bossen en geeft beheerders handvatten voor een goed bodembeheer, met als doel een vitaal en goed functionerend bos.

In de cursus komen onder meer de volgende aspecten aan bod. Wat is bodemleven? Wat is de waarde van schimmels en bacteriën in de bodem? Wat doen mineralen eigenlijk? Wat zijn d veranderingen in lucht en landbouw in afgelopen 100 jaar en wat is daarvan de impact op bodem(leven) en wat zijn de gevolgen van een verstoorde bodem(biologie) voor het bos?

De cursus bestaat uit vier dagdelen die duren van 8.30 uur tot 12.30 uur. De theorielessen vinden plaats op 20 november, 4 en 18 december. De excursie vindt plaats in het voorjaar van 2020.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die werkzaam is in het bosbeheer zoals terreinbeheerders, ecologen en adviseurs en wordt gegeven door: René Jochems (Groeibalans) in samenwerking met: Martijn Boosten (Probos), David Borgman (Borgman Beheer Advies) en Roy Schuurman (Bosbalans)

Nadere informatie: secretariaat van de Zoogdiervereniging: tel. 024 – 741 05 00. Aanmelden kan via www.bodemennatuur.nl

DELEN