Benelux titel houthakken voor Koen Martens

Koen Martens uit België wint Stihl Timbersports Benelux kampioenschap 2019 en plaatst zich voor wereldkampioenschap in Praag.

OUDENAARDE – Martens hakte de concurrentie in mootjes en pakte de Benelux titel houthakken. Na zes zenuwslopende zaag-en bijldisciplines mocht hij zich tot winnaar kronen op het Stihl Timbersports Benelux kampioenschap 2019 dat op zaterdag 21 september plaatsvond in Oudenaarde.

Met bijlen, kettingzagen en trekzagen namen de veertien beste Benelux houthakkers het er tegen elkaar op. Martens wist zich bovendien te plaatsen voor het wereldkampioenschap in Praag op 1 en 2 november. Daarnaast verschenen ook dames en rookies (nieuwelingen) op het strijdtoneel in Oudenaarde. Hier ging de gouden medaille respectievelijk naar Nina Pokoyski uit Duitsland en Alberto Fumagalli uit Italië. Uit België eindigde Julie Van dan Brande op de tweede plaats bij de dames. Rookie Mike Broekman uit Nederland werd derde en Koen Jacobs uit België eindigde vierde. Deze beste rookies van de Benelux gaan naar het Wereldkampioenschap met respectievelijk team Nederland en team België.

DELEN